00:21:51  * Jonny5quit (Quit: Leaving.)
00:43:18  * And3r5quit (Ping timeout: 246 seconds)
01:09:54  * _Andrew__quit (Quit: Ex-Chat)
02:23:32  <madewokherd>https://blogs.msdn.com/b/robmar/archive/2012/03/09/windows-8-keyboard-shortcuts.aspx
02:23:37  <madewokherd>· Win + X – Launch Start Menu.
05:18:33  * madewokherdquit (Remote host closed the connection)
06:28:44  * TReKiEquit (Ping timeout: 252 seconds)
06:35:17  * TReKiEjoined
07:40:53  * ender`joined
09:26:46  * rriveraquit (Remote host closed the connection)
10:37:05  * cH40z-Lordquit (Ping timeout: 246 seconds)
10:37:54  * cH40z-Lordjoined
10:51:07  * ssam2joined
14:16:22  * Virmitiojoined
14:24:54  * piscisaureus_joined
15:04:14  * Jonny5joined
15:04:14  * Jonny5quit (Changing host)
15:04:14  * Jonny5joined
15:08:47  * hanrahatjoined
15:20:43  * Virmitiopart
15:27:58  * wwahammyjoined
15:39:49  * _Andrewjoined
15:39:49  * _Andrewquit (Changing host)
15:39:50  * _Andrewjoined
16:01:35  * Jonny5quit (Read error: Connection reset by peer)
16:13:07  * vpovirkjoined
16:16:53  <wwahammy>do all cultures use a seven day week?
16:25:35  <FearTheCowboy>UH? I dunno. I would think so...
16:25:40  <FearTheCowboy>Lets say yes.
16:26:37  <auroraeosrose>yes
16:27:03  <auroraeosrose>afaik 24 hour day and 7 day week are pretty standard - it's that whole month and year thing that gets weird
16:28:40  <vpovirk>that seems odd to me because 7 days seems pretty arbitrary
16:29:05  <auroraeosrose>vpovirk: it is weird but seems to be what happened
16:29:13  <auroraeosrose>now what day the week "starts" might be different
16:29:24  <auroraeosrose>monday, sunday, saturday are popular ;)
16:30:32  <wwahammy>It does seem odd but I guess we can go with that.
16:30:40  <auroraeosrose>http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-day_week
16:30:44  <auroraeosrose>it's an iso standard
16:30:50  <auroraeosrose>wikipedia knows all!
16:31:03  <auroraeosrose>interesting - romans had an 8 day week and the USSR liked to fudge their weeks around ;)
16:37:16  * virmitiojoined
17:12:22  * Jonny5joined
17:12:22  * Jonny5quit (Changing host)
17:12:22  * Jonny5joined
17:39:04  * wwahammyquit (Quit: ASCII a stupid question, get a stupid ANSI!)
17:39:13  * And3r5joined
17:57:06  <saivert>Installation stopped because the directory for the ProjectType value did not exist. The project type is invalid for your installation of Visual Studio.
17:57:16  <saivert>VS template installer is buggy
17:59:10  <saivert>somehow registry contains references to G:\Documents but my "My Documents" folder is now actually g:\docs
17:59:24  <saivert>I hate that "localized folder name" feauture of windows
18:01:13  <ender`>https://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nU
18:02:20  <saivert>HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\VisualStudio\10.0 UserProjectTemplatesLocation better fix this registry key and retry
18:03:06  <saivert>great success! http://i29.photobucket.com/albums/c276/saivert/Visual_Studio_Content_Installer-2012-03-12_19.png
18:03:49  <saivert>why isn't that just bundled with VS2010 anyways.. PS has been around since 2009
18:04:18  <saivert>probably will be in the next version
18:11:24  <saivert>well unless you know how to get back to the tiles it is not immediately obvious no. too bad. they will have to fix this. how do you even do that on a touch enabled computer? do you smudge your finger across the screen edges until you strike gold?
18:30:30  * remy_ojoined
18:35:00  * _Andrewquit (Quit: outta here)
19:02:10  * Scotisjoined
19:02:28  <Scotis>lua? nice!
19:04:09  <Scotis>also - when you try to perform coapp command in an Un-elevated cmd - it throws nasty exceptions - is this intended? probably should be a little more graceful :|
19:04:11  <virmitio>Scotis: thank HamishC when he next shows up
19:04:24  <virmitio>we're working on that
19:04:28  <Scotis>cool
19:04:36  <Scotis>just wanted to make sure someone was aware
19:06:17  <Scotis>also - where does berkeleydb install to? i couldn't find it
19:08:26  <virmitio>If I recall correctly, include files should be in %ALLUSERSPROFILE%\include, developer lib files are in %ALLUSERSPROFILE%\lib, and the actual client libraries are plugged direct into SxS
19:09:29  <virmitio>if you only installed an end-user package, it only installed libraries to SxS for use by linked packages
19:10:06  <vpovirk>is that the "can't connect to service" thing?
19:10:48  <virmitio>vpovirk: you mean the "coapp throws errors if you're not running as administrator" thing?
19:11:11  <virmitio>if so, then I believe yes
19:11:39  <FearTheCowboy>Yeah; I'm aware of that; for now, just use an elevated command line.
19:19:14  * wwahammyjoined
19:30:24  * Jonny5quit (Quit: Leaving.)
19:39:04  * gixquit (Ping timeout: 240 seconds)
19:45:08  * gixjoined
19:54:27  * ssam2quit (Quit: Leaving)
19:58:56  * hanrahatquit (Ping timeout: 244 seconds)
20:22:28  <ender`>http://www.theregister.co.uk/2012/03/12/azure_leap_day_confirmed/
20:32:30  <wwahammy>Azure waits 25 MINUTES before telling the FC something is wrong?
20:32:35  <wwahammy>that's nutty
20:33:47  <FearTheCowboy>FFFFFFF
20:33:47  <Scotis>the 25 minute thing is only for certain checks i believe
20:34:34  <wwahammy>Scotis: From the blog entry it sounds like if it doesn't hear from the VM in 25 minutes, it assumes the VM is crashed and then restarts it
20:35:47  <Scotis>from the article: "As mentioned, transfer certificate creation is the first step of the GA initialization and is required before it will connect to the HA. When a GA fails to create its certificates, it terminates. The HA has a 25-minute timeout for hearing from the GA. When a GA doesn’t connect within that timeout, the HA reinitializes the VM’s OS and restarts it."
20:35:54  <Scotis>err blog post from MS
20:36:27  <Scotis>so - the 25 minute thing is only when the VM is booting up I believe - upon the Host Agent conneting to the Guest Agent
20:36:35  <Scotis>err trying to connect*
20:36:46  <wwahammy>I see... Interesting
20:36:56  <virmitio>that seems like a really long time to wait for a ping signal from something already inside the hardware...
20:37:02  <Scotis>i think its 30 seconds after the system is up and running
20:37:10  <Scotis>yeah
20:37:17  <Scotis>that does seem like a long time
20:37:17  <wwahammy>okay that makes A TON more sense
20:37:30  <virmitio>I can see maybe 5-10 minutes, but 25 just seems silly
20:37:59  <Scotis>i think it is 25 minutes - because originally it took 15~20 minutes for the VM image to get created & copied over to the machine and stuff
20:38:05  <Scotis>they've reduced that time now a lot
20:38:26  <Scotis>so its probably just something that hasn't been revised since the beginning
20:39:11  <Scotis>that's just a guess at the reason though...
20:39:38  <Scotis>but - they did say in the blog post that the 25 minute timeout thing is something they are going to revise
20:41:46  * piscisaureus_quit (Ping timeout: 260 seconds)
20:51:51  * vpovirkquit (Remote host closed the connection)
20:52:51  * vpovirkjoined
20:55:27  * hanrahatjoined
20:56:21  * piscisaureus_joined
21:05:21  * vpovirkquit (Remote host closed the connection)
21:10:53  * Scotisquit (Ping timeout: 245 seconds)
21:13:36  <FearTheCowboy>wwahammy / virmitio : hey, can we chat about these functions for getting upgradable packages, etc?
21:31:51  * alkalinejoined
21:32:11  <alkaline>OMG i've been away for wayyy too long
21:34:33  <alkaline>anyone know anyone in the Live ID group?
21:34:35  <alkaline>:)
22:02:11  <FearTheCowboy>no, I don't know anyone on liveID group
22:02:37  <alkaline>duuude! :)
22:02:53  <FearTheCowboy>lol
22:03:37  <FearTheCowboy>You have been away too long. You should do some work for us :)
22:03:54  <alkaline>oh, i want to... i really do....
22:04:09  <alkaline>i'm just waiting for Congress to approve the 30-hour workday.
22:04:29  * madewokherdjoined
22:04:29  <FearTheCowboy>good luck on that!
22:08:59  * remy_oquit (Quit: WeeChat 0.3.7)
22:38:11  * Scotisjoined
22:39:36  <Scotis>i saw that berkeleydb was updated earlier - but it doesn't have a new version number - or i don't see a new version in the repo - any need to uninstall and install again?
22:43:09  <FearTheCowboy>I only see one version...
22:44:39  <FearTheCowboy>I think that was just a side-effect of something tim is working on (it accidentally built the same version again)
22:45:22  <virmitio>yeah, sorry. I was making changes to the packaging process in that repo (no actual library changes) so I didn't update the lib version
22:45:41  <virmitio>forgot to disable to automatic upload to the feed, though
22:46:36  * wwahammyquit (Quit: Never put off till tomorrow, what you can do the day after tomorrow)
22:48:50  * ender`quit (Quit: Knowledge is power. Power corrupts.)
22:57:42  <Scotis>ah ok
23:00:56  <Scotis>i'm on toolkit 1417 and when I do a 'coapp update coapp.devtools' it gives me 'Collection does not contain any data.' - expected?
23:01:18  <Scotis>i'm on devtools 1364
23:01:45  <FearTheCowboy>Yeah, that's currently expected
23:01:49  <Scotis>ok
23:02:04  <FearTheCowboy>we're just looking at the whole upgrade/update stuff right now ... I'm implementing newer routines to make this a lot clearer over the next couple days
23:02:22  <FearTheCowboy>once this is done and pushed, they should be a whole lot better (and way clearer)
23:02:53  <Scotis>ok - even doing an install gives me the same error - expected?
23:04:44  <virmitio>use the full <package_name>-<version> string for install
23:05:06  <virmitio>alternatively use the url listed by coapp for the newer version (1.1.2.1390)
23:05:18  <virmitio>this is being investigated
23:05:27  <Scotis>ok i did 'coapp install coapp.devtools-1.1.2.1390' and it gave me 'Collection does not contain any data.'
23:05:38  <FearTheCowboy>REALLY?
23:05:41  <FearTheCowboy>coapp.service --restart
23:05:44  <FearTheCowboy>and try again.
23:05:48  <FearTheCowboy>that's not expected
23:05:50  <FearTheCowboy>or
23:06:13  <FearTheCowboy>coapp --force-scan install coapp.devtools-1.1.2.1390
23:06:19  <Scotis>after restart it didn't change
23:06:21  <FearTheCowboy>it's possible that it's not grabbing the latest feed.
23:06:50  <Scotis>nope - even doing '--force-scan' doesn't work
23:07:29  <Scotis>just the MSI link?
23:07:33  <Scotis>err use*
23:07:35  <FearTheCowboy>yeah
23:09:17  <Scotis>ok MSI worked
23:09:41  <virmitio>stand-by, autopackage broke
23:16:52  * virmitioquit (Quit: Leaving.)
23:29:58  <FearTheCowboy>Scotis ->
23:30:03  <FearTheCowboy>try coapp install http://coapp.org/packages/coapp.devtools-1.1.2.1400-any-1e373a58e25250cb.msi
23:38:48  * alkalinequit (Quit: ~ Trillian Astra - www.trillian.im ~)
23:40:25  <Scotis>ok trying...
23:41:04  <Scotis>that worked
23:42:27  <Scotis>btw - what's a good IRC client for Win7?
23:48:02  <FearTheCowboy>I'm using mirc
23:48:17  <FearTheCowboy>Another one I used for a bit was icechat